NAPIAN jest silnie alkalicznym i pieniącym preparatem czyszczącym, zawierającym wodorotlenek sodu, związki powierzchniowo czynne oraz dodatki neutralizujące twardość wody. Stosowany jest w przemyśle spożywczym do usuwania szczególnie uciążliwych zabrudzeń takich jak: smółki wędzarnicze, przypalenia (m.in. tłuszcze, białka, węglowodany). Stosowany do mycia komór wędzarniczych, kominków, grillów, piekarników, pieców konwekcyjno - parowych, blach piekarniczych, ścian, urządzeń oraz powierzchni o szczególnie uciążliwych zabrudzeniach. Środek stosowany jest w postaci roztworów roboczych o stężeniu 2 – 5% (w zależności od stopnia zabrudzenia), o temperaturze 20-70oC, w postaci nanoszonej piany na powierzchnie mytych urządzeń, natrysku,  smarowania lub poprzez zanurzanie obiektów w roztworze środka. Preparat żrący o symbolach zagrożenia C, R35. Tylko do użytku profesjonalnego!

Stężenie roztworu roboczego
od 2-5 %
Odczyn roztworu
Zasadowy
Sposób nanoszenia
Mycie ręczne i pianowe

Producent profesjonalnych preparatów do mycia, dezyfekcji i odkamieniania w branży spożywczej, gastronomii itp. oraz prywatne laboratorium chemiczne.

Brak recenzji

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania